phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Українців обкладуть додатковими видами податків



Українська фіскальна служба створила лист у вересні поточного справи про депозитні вклади. Як відомо депозит приносить пасивну прибуток. Цей внесок буде обкладатися 20% податковим збором з урахуванням щомісячного прибутку. Щоб можна було простіше і швидше розібратися який буде результат цього проекту, можна розглянути окремий приклад. Громадянин скористався депозитом в 10 тисяч гривень під 20% на рік, нарахування у вигляді процентного співвідношення складе 2 000. Проте, будь-який банк утримує комісійний податок у розмірі 20%. З усього випливає, що власник депозитного вкладу зобов'язаний повернути банку 400 гривень, замість 2000 і на руки йому видадуть 1600 гривень.
 
Крім усього іншого, на Україні почалася реформа, пов'язана з військовими силами України, і завдяки цьому реформуванню був створений військовий податок. Цей податок становить розмір в 1,5%. На даний момент є ймовірність того що цей збір буде знятий після закінчення реформ з озброєними силами. Однак на сьогоднішній день в кладчіка додатково стягується і військовий податок 1,5%.
 
З урахуванням усіх змін дії власників рахунку залишилися колишніми, подавати будь-які відомості про нараховані відсотки або вносити дохід з вкладів у податкову декларацію не буде потрібно. Всі ці дії і процедури буде виробляти банк, який тепер ставати особистим агентом по податках у вкладників. Таким чином, службовець банку зобов'язаний утримувати певну суму з депозиту, тобто певний податок на вклад і пересилати цю суму на рахунок в бюджет країни.
 
Підвищення процентних ставок не передбачається і держава не буде займатися компенсацією за вкладами для своїх клієнтів, вплинути на таку ситуацію власника депозитів не під силу. З цього випливає, власникові доведеться змиритися з усіма новими введеннями і новаторськими проектами країни, тому що змін не буде і вплинути на це ніяким чином неможливо.
 
Тепер вже необов'язково проходити такий захід, як реєстрація підприємства або послуги, проводити будь-які процедури для виплати податків, можна просто покласти кошти в банк під відсотки тепер з цього буде зніматися податок. З чого можна зробити висновок, що це нововведення принесе ще більший розлад у банківську систему за вкладами і депозитами. Вклади не були особливо популярними заходом, а тепер і зовсім стануть незатребуваними.