phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Види бізнес-циклів



Бізнес-цикл - економічне поняття, що використовується для опису коливань фінансової активності протягом тривалого періоду. Бізнес-цикл впливає на всю економіку на макрорівні і, отже, в значній мірі впливає на окремі підприємства, які працюють в економічній сфері. Процвітання є одним з основних етапів бізнес-циклу.

Етапи ділового циклу

Три стадії ділового циклу, як це визначено в теорії, є процвітанням, рецесією і відновленням. Кожен з цих етапів являє собою специфічний метод для визначення статусу економіки, заснованої на певних ідентифікують характеристиках. Незважаючи на те що це дуже просто звучить, тим не менше, існують розбіжності між економістами про те, коли один етап закінчується, і починається інший. Четвертий етап ділового циклу визнаний багатьма економістами як розширена депресія.

Визначення спаду і відновлення

Звільнення і текучка нових співробітників характеризують спад. Це скорочення зайнятості являє собою результат і причину спаду виробництва через зниження попиту на ринку. Цей етап, зокрема, має циклічну тенденцію, з якої стає важко вирватися. Відновлення слід за спадом, коли приходить період для відновлення зростання економіки. Під час відновлення попит і виробництво збільшуються, у свою чергу, відбувається підвищення рівня найму та створення робочих місць.

Процвітання бізнесу

Одним з визначальних характеристик стадії процвітання в бізнес-циклі - низький рівень безробіття. Крім того, у процвітаючій економіці високий попит і виробництво в поєднанні з підвищеною купівельною спроможністю для значної частини населення. Цей клімат також має тенденцію до збільшення доступності споживчих кредитів. Ще одна характерна риса процвітання - високий рівень інфляції, як правило, поширеної на цьому етапі бізнес-циклу.

Падіння процвітання

Як і з усіма іншими етапами, процвітання, в підсумку, досягає свого максимального рівня, і починає тенденція рецесії. Це відбувається з різних причин, як правило, декількох з них поєднуються. Найбільш поширені причини для переходу до рецесії пов'язані з цінами на підвищення, поки вони не перевищують купівельну спроможність населення, споживчим кредитом зловживають або неправильно розпоряджаються, і зайнятість досягає максимальних рівнів. Крім того, інфляція часто є подальшим фактором, якщо уряд не вживе заходів щодо боротьби з інфляцією в економіці.