phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Мотивація співробітників: підвищуємо продуктивність праці доступними засобами



Мотивація - це рушійна сила, що спонукає до праці. Дослідники стверджують, що половина співробітників показує тільки такий результат, який забезпечує збереження робочого місця. Більшість з них здатні працювати з кращого віддачею. Підвищити продуктивність праці допомагає матеріальне і нематеріальне стимулювання.
Збільшити заробітну плату, виплатити премію, встановити надбавку або вчасно надати матеріальну допомогу співробітнику надзвичайно важливо. Але такі стимули мають межу або можуть бути запропоновані вашій працівникові конкурентами.

Нематеріальні стимули дозволяють підвищити лояльність персоналу до компанії, згуртувати колектив для виконання завдання і задовольнити потреби самореалізації. Найчастіше такі способи не вимагають великого бюджету, легко реалізовані й ефективні.
Нематеріальна мотивація хороша за умови поєднання особистих інтересів кожного члена колективу і виробничих завдань компанії. Мотивуватися можуть як окремі співробітники, так і служби або філії в цілому.

Можливі варіанти нематеріальної мотивації:

Організація професійних конкурсів, інформування про переможців з корпоративної мережі або ЗМІ, тожественное нагородження дипломами на колективних заходах.

Устаткування індивідуального робочого місця. Замовлення стола, стільця, канцелярського приладдя, ноутбука, програмного забезпечення або спеціальних інструментів для роботи.

Лідерські заходи: виїзди на природу, походи в аквапарк, боулінг, ресторан, театр, музей чи організація ексклюзивних поїздок по регіонах та за кордон з одночасним проведенням командообразующих ігор.

Освітні проекти з можливою повною або частковою компенсацією витрат.

Надання можливості стати в резерв або перейти в інший підрозділ з підвищенням на посаді.

Участь у форумах або конференціях, де колеги можуть ділитися досвідом і розвиватися професійно.

Участь у заходах від імені компанії.

Надання допомоги у підборі матеріалу для написання фахових статей.

Організація заходів для дітей співробітників: конкурси малюнків, слоганів, новорічні свята.

Надання знижок на заняття спортом або сімейний відпочинок.

При правильному поєднанні матеріальної і нематеріальної мотивації, співробітники будуть сприймати компанію своєї. Намагатися проявляти ініціативу і працювати максимально ефективно.