phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Чим відрізняються ПП та СПД



Існує думка, що оформлення ПП та СПД - це одне і те ж.

Але це не так. Кожен повинен розуміти, що СПД - це суб'єкт підприємницької діяльності, тобто, приватний підприємець. А ось ПП - це - підприємство, що має форму юридичної особи.
На перший погляд, відмінності можуть здатися зовсім несуттєвими. Але насправді, різниця дуже солідна.

Суб'єкт підприємницької діяльності - особисто бере участь у веденні підприємницької діяльності. І, все ж, такий вид діяльності - досить ризикований. Полягає цей ризик в серйозній відповідальності, що покладається на СПД.

Юр особа несе поруку щодо майна, що знаходиться у володіннях підприємства. Для того, щоб була забезпечена мінімальна відповідальність для підприємства, існує статутний фонд. Коли власник або засновники накопичують борги, вони ж і несуть матеріальну відповідальність у межах внесеного в статутний фонд, майна. ПП несе відповідальність тільки тим майном, яке знаходиться на його балансі. У тому випадку, коли не вистачає коштів для оплати боргів та інших витрат, підприємство стає банкрутом.

Що ж стосується СПД, то підприємець несе велику відповідальність, відповідаючи всім своїм майном, яке перебуває у його володіннях, у тому числі і особистим (квартира, будинок, машина, дача і т.п.). Якщо ж особисте майно знаходиться у спільній власності з ким-небудь, відповідальність мчить тією частиною, яка належить підприємцю.

Приймайте рішення про те, яку форму підприємництва реєструвати глибшими знаннями!