phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Верховна Рада України планує скасовувати нововведення щодо електронного декларування



В даний момент в ВР неспокійна обстановка. З прийнятими змінами щодо декларування в електронній формі згодні не всі.

У деяких депутатів ВР є думка про те, що цей Законопроект створений з порушеннями. В першу чергу, щодо Конституції України, яка є головним документом країни. А по-друге, з порушенням регламенту ВР. Про це в своєму законопроекті під номером 37755-П, заявив народний депутат України - Ю. Левченко, згодом відправивши його в парламент на розгляд і вивчення.

У ньому Левченко вніс пропозицію про ліквідацію рішення, прийнятого ВР 16.02.2016 р Про прийняття Закону про зміни Закону про ліквідацію корупції, використовуючи декларування в електронному вигляді тих осіб, уповноважених виконувати державні функції і місцевого самоврядування.

Якщо вдаватися в подробиці пояснювальної записки до законопроекту, то в ній зазначено, що в тексті Закону внесені правки щодо голосів, з якими народні депутати не змогли ознайомитися, в свою чергу, комітети, не мали можливості для уважного розгляду і вивчення озвучених правок.

Крім усього, Ю. Левченко переконаний в тому, що розглядали даний законопроект без обов'язкового другого читання. Крім усього, заглиблюючись більш детально в дане питання, автор переконує в тому, що процедуру проводили без обов'язкового правильного оформлення порівняльної таблиці, а також не було постатейного голосування і т.п. Підсумував автор тим, що, в цих пунктах - далеко не весь перелік порушень.

Відповідаючи першою частиною сорок восьмий статті Регламенту, абсолютно будь-які рішення, прийняті Верховною Радою України, можуть бути нею ж і скасовані до моменту підписання відповідного акта головою ВР.