phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Українці отримують правовий захист при роботі за кордоном



Розвиток міжнародних відносин сприяє збільшенню трудової міграції. Останнім часом кількість іноземців, що працюють в Україні також зросла. Щоб будувати кар'єру в нашій державі на законних підставах, громадяни інших країн зобов'язані отримати дозвіл на роботу. Такі зобов'язання прописані в українському законодавстві.
 
У свою чергу, кількість українських громадян, що їдуть працювати в інші країни також постійно збільшується. Що вимагає від законодавчої влади розробити нові механізми захисту їх прав. На сьогоднішній день створена законодавча база, для підтримки та захисту прав українців, які тимчасово залишають батьківщину, щоб працювати закордоном. +5 Листопада поточного року у Верховній раді був прийнятий закон про соціальний захист громадян України, які є трудовими мігрантами, та членів їх сімей. Функція з регулювання зайнятості населення та трудової міграції покладено на Міністерство соціальної політики.
 
Новий закон спрямований на захист прав і свобод трудових мігрантів, а також членів їх сім'ї. У ньому закріплені вимоги до умов праці та право на отримання соціальних послуг як за межами України, так і в ній. Щоб полегшити процес адаптації громадян, що повернулися на батьківщину після закінчення трудового контракту, передбачається надання ряду соціальних послуг.
 
Також спостерігається посилення боротьби з незаконною торгівлею людьми. Виявляються прецеденти обману громадян, незаконного вивезення в інші країни і продажу в рабство. Такі випадки відстежуються і всіляко присікаються співробітниками СБУ та інших органів. Санкції за обман громадян України і порушення їхніх свобод передбачені законодавством. Вони застосовуються до ЗМІ, фізичним особам, підприємцям і компаніям, які обманним шляхом залучають людей до роботи в неналежних умовах, ніж обмежують їх свободу.
 
Передбачається, що незабаром значно спроститься процедура в'їзду в Україну для громадян деяких держав. Зараз знаходяться в стадії розгляду міжнародні договори з Росією, Ізраїлем та низкою інших країн. Ці угоди дозволять зробити процедуру оформлення візи ще простіше.