phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Органи Фіскальної Служби зобов'язані консультувати платників податків



Зміни в Податковому кодексі України, закріплені законом №655-VIII від 17.07.2015 р, почали діяти з вересня 2015 Вони стосувалися 52 і 53 статей НК, що описують порядок надання консультацій громадянам з ведення господарської діяльності та оплаті податків і зборів.

Згідно цього закону консультації надаються Державною фіскальною службою в наступному порядку:

 · Усно при зверненні до відділень контролюючої організації;
 · Письмово або електронною поштою при зверненні до центрального органу, а також у територіальні міжрегіональні організації, виконуючі функції з реалізації митного законодавства та державної податкової політики.
 
Щоб знизити кількість повторюваних запитів, консультації, надані в по електронній пошті або в письмовому вигляді, дублюються на офіційній веб-сторінці органу, який її видав. На оформлення цієї публікації в інтернеті виділяється 10 календарних днів, при цьому особисті дані платників податків не підлягають розголошенню.
 
Співробітники Міністерства фінансів роблять періодичні оглядові звіти по найбільш поширеним питань, що задається при усних нарадах. Звіт необхідно опублікувати на офіційному інтернет ресурсі органу, що надав консультації та Міністерства фінансів протягом 5 календарних днів після складання.
 
Після отримання відповідей на питання, що цікавлять в будь-якій формі, платники податків мають право оскаржити їх у суді. Така процедура передбачена як з особистих консультацій, так і по узагальнюючих звітів, якщо інформація в них на думку громадян суперечить нормативно-правовим актам.
 
Якщо в судовому порядку консультація визнана невірною, платник податків має право отримати повторну консультацію по цікавить питання.
 
Вважається, що внесені зміни зроблять взаємовідносини платників податків і контролюючих органів більш прозорими, а кількість перевірок буде зведено до необхідного мінімуму. Це спричинить оформлення нових підприємств і зростання економічної активності платників податків. Адже вони відчують себе більш захищеними від тиску контролюючих органів.