phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Нововведення в податковій політиці в 2015 році



Комітет Верховної Ради в Україні, що займається регулюванням митної політики та політики оподаткування, запропонував узяти за основу проект одного із законів, в якому розглядаються особливі режими оподаткування відповідно до Податковим Кодексом України. Завдяки поправкам в політиці обкладення податками підприємців можна зменшити податковий тягар, що повинно буде допомогти в розвитку бізнесу та підтримці його в нинішній ситуації, що склалася кризи.

Основними значущими нововведеннями можна назвати наступне. Перша зміна має торкнутися окремих центральних органів виконавчої влади. Відповідно до нового законопроекту, дані органи, в чиї обов'язки входить контроль за реалізацією фінансової політики держави, повинні будуть доводити до відома громадськості та оголошувати відомості загальних податкових консультацій. Далі, передбачається не враховувати положення щодо визначення податкової виплати, винесеною контролюючим органом платнику податків, у разі винесення обвинувального вироку або закриття кримінальної діловодства на підставі факторів, що не призвели до реабілітації.

Також новий законопроект торкнеться порядку проведення податкових перевірок. Умови і сам процес проведення перевірки мають бути більш жорсткими, а також буде переглянутий порядок формування комісії для податкових перевірок. Тимчасово будуть скасовані виплати платників податків з оплати штрафів, які закріплені в податкових повідомленнях, якщо оплата податкових зобов'язань була здійснена протягом десяти діб після отримання цього рішення-повідомлення.

Весь склад даного Комітету Верховної Ради підтримав даний законопроект, який зможе надати необхідну підтримку підприємцям і стане додатковим стимулом для розвитку бізнесу. Після затвердження нових пунктів ведення податкової політики вона стане більш прозорою та, відповідно, передбачуваною. А також можна буде змінити модель вжиття заходів при допущенні невеликих порушень при виплаті податкових зобов'язань.

Сучасний стан цього законопроекту - відправлено на доопрацювання. Після неї повинні бути визначені точні рамки, в межах яких підприємці та бізнесмени зможуть не оплачувати штрафи за невелику прострочення платежу за зобов'язаннями або іншого легкого порушення.