phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Нове місце зарахування адміністративних зборів



Для того, щоб домогтися децентралізації влади в майбутньому, Верховна Рада почала активну прийняття законопроектів вже зараз. 14 липня 2015 вже в першому читанні Рада прийняла закон, який був розроблений Олегом Ляшко і його однодумцями.

Згідно з цим законопроектом будуть внесені деякі зміни до Бюджетного кодексу країни. Після прийняття цього закону місцеві органи влади будуть наділені додатковими повноваженнями, які дозволять отриманим коштам залишатися у веденні місцевого бюджету.

Якщо даний законопроект буде прийнятий в цілому, то стягнення адміністративного збору за оформлення прав власності на нерухомість буде повністю стягуватися в рахунок обласного та районного бюджету. Також ці суми будуть перераховуватися і в міський бюджет Севастополя та Києва. Також до числа коштів, що зараховуються до місцевих бюджетів, буде входити оплата за держреєстрацію юридичної або фізичної особи.

Відповідно до нового законопроекту в місцевому бюджеті також залишатимуться кошти, отримані від адміністративних зборів за реєстрацію актів цивільного стану. Відповідно до нині чинного законодавства такого роду збори зараз зараховуються до Загальнодержавний бюджет країни.

Але не тільки це законопроект був прийнятий на користь місцевих бюджетів. Верховна Рада також розглянула і прийняла ряд законопроектів, які давали місцевим органам управління не тільки додаткові грошові вливання, але і розширені повноваження і права. Такий розвиток, на думку народних депутатів, має змінити в кращу сторону положення в країні шляхом розвитку конкуренції та підвищення якості надаваних послуг. Тепер органи місцевого самоврядування зможуть скористатися отриманими коштами для того. Щоб поліпшити свій регіон.
Першим передасть частину своїх повноважень місцевому самоврядуванню Міністерство Юстиції. Ця заява озвучив його керівник Павло Петренко. Це буде зроблено з метою зниження корупційного тягаря, який лягає на простих громадян.

Ухвалення законопроектів, що дозволяють децентралізувати владу в країні шляхом розподілу повноважень між органами місцевого самоврядування, дозволить істотно спростити частина процедур, наприклад, таких як отримання довідки про несудимість чи форму 6. Тепер оформити такі документи можна буде набагато швидше і легше.