phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Податкові перевірки можуть захлеснути малих підприємців України



Поточне літо піднесе представникам малого та середнього бізнесу зміни у фіскальному елементі їх діяльності. Так основним проблемним і чинним лякаюче стане необхідність установки електронних касових апаратів (згідно правовим актам РРО - реєстратор розрахункових операцій) для всіх груп підприємців. Так що побоювання багатьох підприємців втіляться в життя.

Зараз, якщо діяльність підприємців 1-3 групи пов'язана з наданням послуг населенню, реалізацією товарів власного виробництва та ринковою торгівлею наявність спеціального електронного касового апарату не обов'язково.

А ось 01.07.2015 року стане точкою відліку для платників податків 3 групи, точно так само як 01.01.2016 року для підприємців 2 групи. Саме з цих дат стане обов'язковим використання РРО при проведенні кожної розрахунково-касової операції.

Поширюється дана міра і на ФОП, що поширюють продукцію особистого виробництва, що ставить їх в один ряд з усіма платниками податків єдиної системи. Нерівність цієї системи легко простежити в порівнянні великих підприємств і фізосіб. Так перші не потребують додаткових витратах, вони можуть просто проводити всі розрахунки через власну касу не встановлюючи електронні касові апарати, тоді як малим підприємцям потрібні додаткові витрати на установку РРО.

Зміни чекають і всіх займаються електронною комерцією. Кожен продаж даних підприємств повинна бути супроводжена розрахунковою квитанцією з РРО. Податківці вважають, що дані заходи допоможуть зробити прозорою діяльність підприємців, знизить ризики обману за кількістю торговельних обсягів.

Відверте залякування дрібних підприємців представниками ГФС вже набирає обертів. Так вимога якнайшвидшої установки РРО, з випередженням встановлених законом строків, виставляється умовою для спокійної роботи без хвилі перевірок контролюючих органів. При цьому, сама покупка РРО та введення його в експлуатацію справа дуже непроста. Ціни ж далекі від дешевих, отже, хворобливе введення обладнання гарантовано. Погрози ж продовжують нагнітати і без того непросту ситуацію. Експерти висловлюють припущення про швидке закриття частини підприємств малого бізнесу і різке зниження реєстрації СПД на єдиному податку.