phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Податкова реформа в Україні в 2016 році



У Верховній Раді 22.12.2015 року зареєстровано законопроект про внесення змін до системи оподаткування України. Він розроблений і винесений на розгляд Кабінетом Міністрів. Нововведення торкнутися прибуткового податку (нині ПДФО), ПДВ, а також деяких податків і зборів, які оплачують підприємці. Так очікуються зміни ставок акцизних зборів, податку на нерухомість та ЄСВ. Законопроект торкнеться підприємців, що працюють на упрошенной схемою оподаткування і сільськогосподарську галузь.

Відзначимо найбільш важливі зміни:

1. Для підприємств очікується скасування оплати авансових внесків з прибутку.
2. Єдиний соціальний внесок (ЄСВ) передбачається стягувати в розмірі 22%.
3. Буде вдосконалена процедура відшкодування податку на додану вартість. Усі платники ПДВ набувають рівні права та обов'язки, також планується зробити загальнодоступною інформацію про суми податку та дані платників податків.
4. Для експортерів зернових культур запланована можливість відшкодування ПДВ.
5. Особи, які користуються податковим кредитом, отримають додатковий захист. Тепер контролюючим органам не можна буде скасувати кредит без вагомих на те причин.
6. Підприємці, своєчасно оплачують податки, отримають додатковий захист у разі помилки контрагента та несвоєчасної реєстрації податкової накладної.
7. Податок з фізичних осіб встановлюється у розмірі 18% (з дивідендів залишається на рівні 5%). Зміниться ставка при наявності іпотечного кредиту, а також впровадження і використання енергозберігаючих технологій та енергоефективного обладнання.
8. Підприємці, що працюють на спрощеній схемі оподаткування 3 і 4 групи, стануть сплачувати збори в більшому розмірі. Одночасно зменшується максимальний рівень доходу для 3 групи.
9. Збільшення ставок по податках і зборах торкнеться операцій з нерухомістю, а також акцизів на тютюнову і алкогольну продукцію і паливо.

У сукупності, зміни спрямовані на оздоровлення економіки і стабілізацію ситуації в державі, тому відкриття підприємства і ведення підприємницької діяльності стає більш привабливим.