phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Податкова документація в електронному вигляді як доказ у суді



Сьогодні практично всі платники податків здають звітність в державні контролюючі органи в електронному вигляді через електронну пошту. Переваги електронної здачі звітності очевидні. Складання та подання всіх податкових документів, виконаних в цифровому форматі, регламентується відповідними нормами українського законодавства.
 
Державна Фіскальна Служба України у своєму листі № 23484 зазначає, що у випадку судових розглядів між платником податків і державними контролюючими органами, дана документація на законних підставах може бути використана для вирішення виниклих суперечок. При цьому електронна податкова документація повинна мати всі передбачені реквізити платника податків і підписана електронним цифровим підписом, яка є цифровим аналогом живих підписів керівників і відбитком мокрої печатки.
 
Здача податкової звітності в електронному вигляді суттєво спрощує порядок здачі документів, немає необхідності стояти в чергах і залежати від приймального часу в податкових та контролюючих органах. Також електронна здача і прийом звітності дозволяє точно і швидко вести контроль за процесами обігу ПДВ.
 
Господарський Кодекс України регулює процедуру укладання договору. Відповідно до Кодексу договір має силу у разі підписання його представниками обох сторін і скріплення підписів мокрими печатками. У випадку, якщо інше не передбачено законодавством, сторони при укладенні договору можуть обмінятися листами або телеграмами.
 
Платник податків, який здає податкову документацію в електронному вигляді, повинен надавати її в певному форматі, використовувати спеціальне програмне забезпечення і мати доступ в Інтернет. Після відправки звіту на електронну пошту контролюючого органу приймаюча сторона для підтвердження отримання звітності висилає отправляющей стороні квитанцію. Незабаром на пошту платника податків приходить друга квитанція з підписаним договором. Обмін документами може бути при використанні сертифікатів відкритих ключів. При виникненні конфліктних ситуацій вся електронна податкова документація може бути використана в суді як має юридичну силу доказ.