phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Корупції в ЖЕКах прийде кінець



Законопроект номер 1714, який регулює відносини між мешканцями і житлово - експлуатаційними конторами прийнятий Верховною Радою 14.07.15 року. Їм регламентуються умови, на яких ЖЕКи мають право надавати послуги з благоустрою та утримання дворів і самих багатоквартирних будинків. Даний законопроект передбачає внесення доповнень до вже існуюче законодавство, за яким буде посилено контроль за роботою контор і якістю, що надаються ними.

Внесенню змін сприяли скарги громадян, які проживають у багатоповерхівках на «ножиці» ціна - якість. Ціни ростуть непропорційно швидко, а от якість залишається незмінним. Крім того часті випадки коли стягування плати відбувається за ненадані або частково надані послуги. Подвійні плати за одну і ту ж послугу обурюють мешканців, коли ненадану ЖЕКом послугу доводиться організовувати і знову оплачувати самим мешканцям. Найчастіше це прибирання під'їздів, благоустрій дворів, організація дитячих майданчиків тощо

Не залишають парламентарії і надію на те, що нововведення значно покращать стан справ у сфері комунальних послуг. Так, облік всіх доходів і витрат допоможе зробити прибирання та благоустрій будинків і прилеглих територій більш ефективною. Чому повинна сприяти і необхідність складання акту виконаних робіт по кожному випадку надання будь-якої послуги. Що однозначно зробить роботу ЖЕКів більш «прозорою», а можливості контролю їх діяльності підвищаться. Тим самим мешканці багатоповерхівок отримувати можливість оплачувати тільки реально надані послуги.

Прийняття законопроекту в першому читанні, виявило необхідність його доопрацювання у сфері порядку ведення обліку. Публікація, а значить і прийняття законопроекту в цілому дозволить вступити змінам в силу.

Дані законопроекти укупі з новими типами податків спрямовані на виключення ймовірності і далі корупційних систем в Україні. На даний момент, щоб отримати бажане, громадянам доводиться брати участь в них.