phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Які податки потрібно заплатити при покупці сільгосп продукції



Законодавством передбачено ряд податків та обов'язкових зборів для підприємців, які здійснюють закупівлю сільськогосподарської продукції з метою подальшої реалізації. Листом №421 / 6 / 99-99-19-01-03-15 Державна фіскальна служба дає роз'яснення по порядку їх сплати. Згідно отриманої інформації, фізичній особі не обов'язково надавати реєстраційні документи підприємця і включати прибуток від самостійного вирощування сільськогосподарської продукції в звітність.

Таке право підприємець отримує у разі використання земель, отриманих для:

• зведення житлових і господарських споруд;
• заняття садівництвом;
• розведення власного господарства на ділянці, площею менше 2 га.

Особи, які хочуть реалізовувати власну сільськогосподарську продукцію, слід отримати довідку форми №3ДФ, підтверджуючої факт наявності земельної ділянки. На підставі цього документа, який передається податковому агенту, дозволяється не включати отриману суму прибутку до оподатковуваного сукупний дохід. Виняток становить реалізація тваринницької продукції або діяльність на ділянці понад 2 га. У такому випадку слід оплачувати податки на загальних підставах.

Будь-який підприємець, який здійснює закупівлі сільгосппродукції у фізичних осіб, повинен пам'ятати про необхідність виконувати обов'язки податкового агента. Це означає, що саме на нього покладається обов'язок щодо утримання та сплати податків за фізичну особу (військового збору, ПДФО). Всі необхідні відрахування слід провести із суми отриманого фізичною особою доходу в результаті продажу сільгосппродукції.

www.vityag1.com.ua