phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Як платникам ПДВ повернути частину витрачених коштів



 Даний рік ознаменувався внесенням кількох змін до Податкового Кодексу України. Серед інших нововведень вимогу про необхідність відкрити спецрахунок кожним платником ПДВ. Унікальність цих рахунків в тому, що їх можна використовувати лише для здійснення операцій по даному виду податку, а використання рахунки для проведення інших операцій не представляється можливим. Більше того, зареєструвати в єдиному реєстрі податкових накладних неможливо при недостатніх показниках даних рахунків.

 Трапляється, що платник податків здійснює помилковий платіж, перераховуючи суму, що перевищує реальну суму ПДВ. Проте виявлення переплати не дозволяє платнику податків самому здійснити повернення різниці на власний рахунок. Але вирішення цього питання є. Так чіткий алгоритм дій платника податків у разі переплати податку і бажання повернути різницю на свій рахунок, оприлюднений ГФС. Платник податків зобов'язаний подати до податкової служби декларацію за результатами сплати ПДВ. При цьому, наявність переплати суми податку є підставою для звернення до податкової служби підприємцем із заявою про повернення суми різниці.

 Більше того, платник податків повинен вказати, куди необхідно повернути переплату. Варіанта два: різниця або вноситься в рахунок майбутньої сплати податку або перераховується на особистий рахунок підприємця. Повторимо, що повернення коштів здійснюється тільки за заявою платника податків.

 При виборі першого варіанта платнику податків необхідно в заяві вказати спосіб повернення. При цьому відбудеться зарахування переплати в бюджет, а сума наступного внеску буде зменшена на дану суму.

 При виборі другого варіанту, в заяві зазначаються реквізити рахунку підприємця, на який необхідно повернути переплату. При цьому обов'язковою стає заповнення відповідної форми передбаченої законодавством (додаток Д4).

 Можна помітити, що сформувалася тенденція зі спрощення реєстрації компаній в Україні, а також полегшення їх господарської діяльності. Це результат останніх змін до ПК та інших нормативно-правових актах, що регулюють підприємницьку діяльність.