phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Фіскальна служба покарає боржників по державному бюджету



Зустріч глави уряду А. Яценюка та керівника ГФС Р. Нарісова відбулася в понеділок, 17 серпня. Вони обговорили наявність серйозних заборгованостей по податках.

Запланований прибуток і навіть стан на межі банкрутства - ось результати економічної кризи в Україні для багатьох підприємств. Ці труднощі провокують недоотримання податкових зборів до держбюджету країни - підприємства просто не в змозі вчасно погашати необхідні платежі. Таким чином, утворилися заборгованості гігантських розмірів. У теперішній час - це близько 55-ти мільярдів гривень - згідно з даними глави уряду А. Яценюка.

Податкові борги перед державою окремих компаній можуть бути реструктуризовані - це передбачено законодавством України. Так отримати таку можливість зможуть підприємства, труднощі яких оцінюються як тимчасові, і для них реальна перспектива повного розрахунку по боргах перед бюджетом країни в майбутньому.

Главою уряду були озвучені та умови отримання реструктуризації боргу. Це, по-перше, сплата компанією річних по заборгованості в розмірі 36%, складання графіка внесення платежів і накладення податкової застави на активи боржника. Ця застава буде знятий з погашення всієї суми заборгованості. Глава ГФС отримав доручення зустрітися з найбільшими боржниками і познайомити їх з даними умовами погашення заборгованості з податкових зборів.

Коментарі податкової реформи Прем'єр - міністр здійснив трохи раніше, коли давав інтерв'ю. Так в цьому інтерв'ю пролунав заклик до підприємців максимально детенізувати діяльність, і припинити виплати зарплати в конвертах. А. Яценюк вважає, що цих дій буде достатньо, щоб підприємці сплачували 18% від прибутку до бюджету країни. Однак надмірний податковий тиск на підприємства середнього та великого бізнесу змушує приховувати свої справжні доходи. Будемо сподіватися, що раді глави уряду стануть дотримуватися ті, хто тримає в планах відкриття ТОВ або іншої форми господарювання.