phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Для медичної практики ввели нові умови ліцензування



Нове в правилах про лікарській практиці і роботи кріобанків для зберігання стовбурових клітин (пуповинної крові)

З кінця квітня поточного року набрали законної сили нові правила діяльності лікарської практики і роботі установ, що займаються кріохраненіем пуповинної крові. Дані правила розроблені і затверджені постановами Кабінету Міністрів України № 285 та 286. Мета розробки і прийняття цих постанов - удосконалення надання послуг медичного характеру і доступність цих послуг для населення.

Затвердження нових правил - це значне наближення до дерегуляції (скорочення або повного скасування державного регулювання і контролю) підприємницької медичної діяльності, а також певний крок вперед на шляху надання якісних медичних послуг, які надаються приватною медициною.

На сьогоднішній день дозволено здійснювати медичну діяльність фізичним особам-підприємцям, які не мають відповідного медичного диплома. При цьому вони отримали дозвіл створювати нові робочі місця в медицині і наймати на роботу медичних фахівців будь-яких категорій і напрямків по заявленої спеціалізації.

Як вважають експерти з ліцензування медичної діяльності дана практика буде допомагати в залученні інвестиційних вкладень і дозволить значно розширити можливості отримання лікарської допомоги в непрестижних регіонах нашої країни. Відповідно, послуги приватної медицини стануть більш привабливими в очах українських громадян.

Також для суб'єкта господарювання у медичній діяльності відчутно спрощується процедура збору необхідної документації для дозволу отримання медичної ліцензії, а також скорочується перелік необхідної документації.

Одночасно з цим зменшуються жорсткі рамки вимог до роботи кріобанків зі зберігання стовбурових клітин (пуповинна кров).

Зокрема:

- Виключено умову надання лабораторних досліджень послуг лише одним суб'єктом, що має відповідну ліцензію;

- Дозволено залучення для даних досліджень інших осіб, які мають такі лабораторії;

- Виключено умову про мінімальну площі приміщення (500 кв.м.), де здійснюється діяльність даних банків.

Як вважають чиновники Міністерства охорони здоров'я дані нововведення допоможуть створити здорову конкуренцію на ринку послуг із зберігання стовбурових клітин і будуть непоганим стимулом для розвитку галузі.