phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Подальша доля унітарних держпідприємств АТ на момент АТО



У Кабінеті Міністрів України прийнято рішення про те, що необхідно перетворювати унітарні комерційні держ. підприємства в АТ на час АТО. Визначено методи проведення інвентаризацій, а також майнової оцінки багатьох підприємств, розташованих на території АТО і в АР Крим.

Більш детальна інформація викладена в рішенні Кабміну № 135, від 24.02.2016 року. У ньому йдеться про послідовність перетворень в АТ, а також ліквідації підприємств в країні.

Важливі аспекти. На момент окупації українських територій виробляються антитерористичні операції (навіть якщо військовий стан), приймається рішення про те, що унітарно-комерційні держ. організації переходять в ВАТ, створюється статутний капітал АТ та іншого майна, що знаходиться на окупованій території, в списки не належать зведені активи на той момент, коли проводиться інвентаризація, але вони вказуються в балансі і будуть числитися за АТ відповідно до правами госп. ведення до того, поки не проведуть повну оцінювання та інвентаризація.

Для проведення такого конверсій в АТ потрібно:

· Забезпечити формування цілого переліку активів, що включають активи, капітал і ін. Зобов'язання самих фірм, і дочірніх організацій.
· Фінансова звітність виходячи з типу активу, капіталу, обов'язки на кінцеву дату подачі фінансового звіту.
· Забезпечити цілий ряд активів, які перебувають в АТО і на балансі підприємств, що знаходяться в інших регіонах України.
· Після усунення окупації, закінчення АТО і воєнного стану, проводиться інвентаризація оцінювання майна.
· На завершення її вносяться зміни до статутного капіталу АТ, відповідаючи встановленим Законами.