phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Організаційна структура управління



При аналізі фінансових і економічних показників, виробничої та господарської діяльності підприємства, вивчаючи цілі і завдання її діяльності, можна робити висновки, що ефективність роботи залежить від вдосконалення організації управління; виконання соціальних резервів збільшення ефективності виробництва; удосконалення організаційної структури управління і методів управління, кадрової політики, підвищення ролі колективу в управлінні виробництвом; вихованні свідомості; розвитку творчості; поліпшення відносин всередині колективу.

Організаційна структура характеризується певним складом, сукупністю підрозділів управління, які виконують закріплені за ними функції. Удосконалення діловодства на підприємстві повинно з'явитися одній з першочергових завдань роботи кадрової служби, машинописного бюро, секретарів, архіваріусів.

Персонал є найважливішим ресурсом організації. Саме персонал забезпечує організації сталий розвиток. Основною метою є використання його потенціалу для досягнення цілей підприємства. При проведенні досліджень на підприємствах виявляється досить багато недоліків існуючої не тільки кадрової політики, але й, найголовніше, системи управління персоналу в цілому. Іноді можна виявити безліч фактів, що свідчать про недоліки в управлінні роботою ІТП підприємства, недостатнім рівнем мотивації управлінського персоналу підприємства та наявністю вільних вакансій на управлінського складу.

Показники кадрової чисельності говорять про невдоволення умовами роботи на підприємстві новоприбулих співробітників, малим ступенем їх мотивації до праці. Втрати кадрового потенціалу фахівців, майстрів і службовців в значній мірі знижують ефективність діяльності підприємства, що і стало однією з головних цілей дослідження даної кадрової управлінської політики і відповідно удосконаленням методів управління персоналом застосовуваних на підприємстві, зокрема вивченням проблеми мотивації працівників. Кадровою службою підприємства мусить проводитися організаційний аналіз існуючих посад; проводитися робота щодо зниження плинності кадрів; а також подальша розробка методів по зменшенню плинності кадрів; визначення факторів, причин і мотивів звільнення працівників; організація у сфері складання керівних матеріалів.

Застосування нових методів професійного навчання, виявлення спонукають мотивів до праці, має здійснюватися групою психологічних досліджень на підприємстві, зокрема проведення тренінгів, модифікація поведінки персоналу способами, які поєднуються з метою організації та вимогами діяльності.