phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Методи зовнішнього фінансування діяльності фірми



Способом емісійного фінансування користуються в процесі здійснення великих довгострокових проектів, із заздалегідь визначеними параметрами. Банківському кредитуванню характерні більш широкі можливості, оскільки компанія може скористатися відкритими кредитними лініями, які враховують реальні потреби компанії в терміни та обсяги запозичень.

Здійснювані компанією вексельні програми, перш за все, націлені на поповнення коштів, що знаходяться в обороті, на згладжування фінансових потоків. Крім усього іншого вони сприяють скороченню касових розривів, таким чином, ними здійснюється регулювання поточної ліквідності підприємства та наданню можливості компанії здійснювати фінансування, одночасно, не вдаючись до здійснення тривалих процедур погоджень та реєстрації параметрів запозичень.

Однак ці варіанти характеризуються наявністю негативних і позитивних сторін, на що впливають безпосередньо мети залучення ресурсів фінансування. Банківське кредитування, наприклад, відрізняється складністю оформлення, потенційною небезпекою переуступки банком заборгованості компанії недружньої структурою, та й оформлення банківського кредиту займає звичайно досить тривалий час.

Хоча позитивні особливості теж є і полягають вони в тому що деякі великі банки володіють великими фінансовими ресурсами, до того ж існує варіант реструктурування боргу на пільгових умовах, або його списання. Емісійне фінансування відрізняється строгими регулятивними державними нормами, через яких затягується процес організації фінансування.

Також мінусом вважається податкова політика держави щодо цього питання. Позитивна риса емісійного фінансування я, по-перше, це можливість розміщення облігаційних позик серед безлічі позичальників, отже, зменшується залежність від єдиного кредитора.