phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Як правильно скласти бізнес-план під будь-який бізнес



Бізнес план

Більшість з нас вибирає для себе роботу за наймом. Стабільна і фіксована зарплата, відсутність (в більшості випадків) персональної відповідальності і необхідності самостійно приймати серйозні рішення - все це досить зручно.

Новий бізнес - нове життя

Однак не всі здатні бути все життя виконавцями. Ось чому все більше число людей приймає рішення про організацію власного бізнесу. Звичайно, завжди існує ризик. Велика ймовірність втратити своїх коштів або коштів інвестора, що загрожує неприємними наслідками. Однак, зважившись на відкриття справи, цілком можна домогтися успіху.

Головне - мати чіткий, продуманий бізнес-план і попередні розрахунки. Пускатися в авантюру «наосліп» не варто ні в якому разі, навіть якщо задіяні будуть виключно ваші особисті матеріальні ресурси. Якщо ж мова йде про використання спонсорських або кредитних коштів - це стає обов'язковою умовою.

плануємо успіх

Стандартний бізнес-план складається з наступних розділів:
- Резюме - короткий опис товару (послуги) з їх основними перевагами і недоліками, огляд конкуруючих компаній, бюджет, який знадобиться для відкриття і ведення бізнесу, а також планований термін окупності;
- Плани (маркетингу, виробництва, фінансовий);
- організація виробництва.

Кожен з них при цьому включає також підрозділи.

З урахуванням величезної конкуренції успіх може принести лише ексклюзивна пропозиція або робота для цільової аудиторії, яка, напевно, їм зацікавиться. Якщо ви вибираєте досить поширений бізнес, слід підтримувати низький рівень цін або зосередитися на підвищенні якості обслуговування клієнтів. Пошукайте найбільш оптимальні канали продажів і способи залучення покупців (відвідувачів). Все це допоможе завоювати конкретний сегмент на ринку і, як наслідок, досягти успіху.

При складанні виробничого плану потрібно визначитися з вибором постачальників, приміщення, обладнання, персоналом (штат, кваліфікація). У разі якщо передбачається співпраця з партнерами, необхідно прописати відповідальність кожного, а також визначити систему взаємодії підрозділів.

Тепер потрібно оцінити стартові витрати, прибуток і збитки, з якими доведеться зіткнутися. Залежно від результату бізнес-план підлягає коригуванню або затвердження.

Источник - http://www.vityag1.com.ua