phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Як виправити кредитну історію



З тих пір, як кредити стали невід'ємною частиною наших життів, певне значення з'явилося і у кредитних історій. Що цілком зрозуміло. Ви можете взяти кредит у банку, вчасно його виплатити, і тоді ваша історія буде хороша, і кредитна установа знову, при необхідності виділить вам позичкові кошти. А може статися і так, що взявши кредит, ви мали заборгованості, не вчасно оплачували або затягнули з його закриттям. Тоді історія буде поганий, і навряд чи банк вам знову виділить кредит. Але тим, хто має не хорошу кредитну історію, взяти позику доступно, хоч і дуже складно. Кредитні історії записуються не одним банком. Вона ведеться з вашого першого кредиту, причому не важливо, що ви його брали в одному банку, а за другим пішли вже в іншій. А якщо порушення набували систематичний характер, то в бюро історій ви будете відзначені міткою «небезпечно». Найважливішими критеріями для ведення історії є:

Критерію поганою кредитною історії

1. Неповернення позики, або серйозне порушення в термінах (найважливіше порушення).
2. Систематичне запізнення в платежах (середнє порушення).
3. Разова прострочення (мінімальне порушення). Це порушення може бути двояким - ви дійсно запізнилися, або ви внесли суму в останні дні, вона довго йшла до банку, і він розрахував її, як затримку.

Історія з мінімальним порушенням не ідеальна, але вона не перешкоджає отриманню кредиту в банках. Історія з середнім порушенням розглядається всіма банками по-різному, так як борг у результаті був погашений. А от історія з небезпечним порушенням зазвичай не розглядається взагалі. Уважно ознайомтеся з кредитною історією і перегляньте всі ваші порушення, багато з них можуть бути внесені не з вашої вини. Довести кредитну історію до ідеалу не можна, але внести деякі зміни можливо, тільки якщо в неї були внесені невірні дані. Для початку необхідно дати офіційний запит в БКІ. Працівники перевірять усі, що ви вважаєте не достовірні, перепишуть історію, і зв'яжуться з вами. Це можливо у випадку, що банк погодився на виправлення. Якщо ж ні, то треба звертатися до суду. Є два способи вирішувати дану проблему через суд. Перший, ви заповнюєте запит, нотаріально завіряєте його і відправляєте. Він розглядається протягом місяця, після чого вас сповістять. І другий, ви заповнюєте форму, перебуваючи безпосередньо в НБКИ вашого району. Заповнення тоді буде платним, але воно не вимагає завірення нотаріуса.

Кращий спосіб виправити кредитну історію

У разі якщо порушення в історії відбулися особисто з вашої вини, з яких-небудь причин у вас не вийшло оплатити вчасно кредит, то про виправлення не може й мови йти. Але часи змінюються, і у вас тепер стабільне фінансове становище. Можна спробувати відновити зіпсовану репутацію. Для цього візьміть експрес кредит готівкою, і вчасно погасите його. Кілька таких мінімальних позик дадуть право банкам судити про вашу доброчесності та відповідальності. І тоді вони вам знову почнуть виділяти великі кошти, в разі потреби.