phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Готуємося до перевірки документів



Перевірка, яка б вона не була за своєю специфікою, головним чином повинна бути результативною. А коли мова йде про податкову перевірку, а конкретно, виїзний, або, як її ще звикли називати, документальної, під загрозою перебувають фінансові ресурси підприємства, які можуть неабияк зменшитися в розмірах після закінчення запланованого «заходу». Саме з цієї причини всі потенційні об'єкти перевірки, ставляться до неї з побоюванням, а багато хто навіть бояться.

Якщо організація вже отримала рішення контролерів про початок виїзної перевірки, то потрібно пам'ятати деякі моменти, які допоможуть, в першу чергу, не нашкодити своїй же фірмі і спокійніше перенести дану процедуру.

Як правило, перевіряючі мають велике бажання працювати саме в тому приміщенні, яке займає бухгалтерська служба компанії. У цьому випадку їм надається прекрасна можливість не тільки мати вільний доступ до всієї первинної документації, яка часто розташована на очах, для зручності роботи співробітників бухгалтерії, але й у будь-який момент поспілкуватися з рядовими бухгалтерами на предмет перевірки, а також стати «мимовільними» свідками розмов , що стосуються діяльності підприємства.

Доступність первинки може мати негативні наслідки, оскільки практично в кожній бухгалтерії до документів намагаються підшити якомога більше паперів, несучих додаткову і необхідну саме співробітникам підприємства інформацію, якою, у разі виникнення спірних ситуацій, працівники податкової, що здійснюють перевірку, можуть з легкістю скористатися.

Що стосується спілкування з рядовими співробітниками бухгалтерії, то тут теж потрібно бути обережніше, оскільки не кожен бухгалтер має досвід спілкування з податківцями і, навіть у разі його докладного інструктажу головним бухгалтером, може бути спровокований каверзними питаннями перевіряючих, що в підсумку призведе до неусвідомленого наданню зайвих відомостей або витоку непотрібної інформації.

Те ж саме з розмовами в процесі роботи. Вирішуючи поточні завдання або невирішені питання минулих періодів, працівники розмовами, які для них є робочим моментом, можуть сподвигнуть інспекторів на свіжі думки, ідеї або додаткові заходи контролю.

З цих причин, з самого початку процедури перевірки, необхідно «ізолювати» перевіряючих, виділивши їм окреме приміщення, зручне, як для них самих, так і для осіб, змушених з ними контактувати.

Може виникнути ситуація, коли співробітники інспекції, просять уявити певні документи, таблиці розрахунків, регістри або дати пояснення. У зазначеному випадку, представникам організації найкраще позначити чітку позицію, уникаючи конфліктних ситуацій, про надання запитуваної інформації в рамках виставленого інспекцією вимоги. Це позбавить співробітників фірми від надання «зайвої» інформації та повторної підготовки перелічених документів і даних, в разі їх втрати перевіряючими.