phone+38 (044) 587 58 33
mail info@vityag1.com.ua
( багатоканальний)
Меню розділу

Популярі послуги

Кліенти

Відгуки

Електронні платіжні системи



Невід'ємною частиною сучасних грошових відносин стала поява платіжних систем різних типів. Головною функцією є переказ грошових коштів усередині держави, за його межами, на міжнародному та світовому рівні.

Види платіжних систем

Учасники платіжних операцій утворюють платіжні системи, цілями роботи яких є здійснення якісного, швидкого та ефективного переказу грошей, фінансових коштів, документів, проведення операцій в банках і фінансових інституціях. Існують різні види платіжних систем - національна, міжнародна, банківська, небанківська, європейська.

Національна платіжна система

У межах кожного національної держави існує власна платіжна організація для перекладу фінансових коштів. Всередині цієї системи можуть виникати банківські та небанківські платіжні системи. Головними методами роботи зазначених систем виступають міжбанківські розрахунки і масові платежі.

Банківська платіжна система

Головною метою діяльністю кожного банку є реалізація фінансових операцій, які проходять в рамках власної платіжної системи. Для її створення необхідно враховувати такі критерії: відповідність національному законодавству і правовим актам центрального банку. Банківська система працює як в окремій державі, так і може самостійно виходити на світовий або європейський рівень.

Небанківські платіжні системи

При всьому різноманітті проведених щодня фінансових операцій, виникла необхідність формування платіжних систем за межами банківської системи. Але для діяльності їм необхідно отримати ліцензію від центрального банківської установи країни. Членами небанківської платіжної системи виступають банки та небанківські фінансові організації. Головне завдання - переводити фінансові кошти.

Міжнародна платіжна система

Процес глобалізації і величезних фінансових потоків на світовому рівні привів до формування міжнародної платіжної системи. Вона може виступати об'єктом або суб'єктом здійснюваних операцій, але обов'язково є активним учасників будь-яких процесів, пов'язаних з грошима. Міжнародна платіжна система об'єднує багато країн, спрощуючи проведення операцій за документами, акціям, фінансів у різних країнах.
Укладати договори з міжнародними платіжними системами можуть банки, а також небанківські установи, що займаються фінансовою діяльністю.

Платіжна система Європейського союзу

В умовах формування єдиного європейського ринку та економічного простору склалися умови для створення наднаціональної платіжної системи. Територіально вона охоплює країни-члени Європейського союзу, здійснюючи платежі і перекази на загальноєвропейському рівні, а також на міжнародному. Результатом роботи стала уніфікація національних платіжних систем країн ЄС і стабілізація валютних перекладних операцій.